Statiunea Wienerwald - Austria
  Wienerwald
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prietenRegiune:  Austria de jos


Facilitati statiune:
Diverse
Baruri/pub
Camping
Facilitati wellness
Muzee
Restaurante
Supermarket
Taverne cu vin de sezon

Distanta de la granita: 507 km
Altitudine baza: 224 m
Altitudine varf: 645 m


Caracteristici statiune:
Activitati acvatice
Aquapark
Bai termale
Inot
Pescuit
Piscina
Activitati pe uscat
Activitati pe plaja
Bowling
Calarie
Ciclism
Escalada / Alpinism
Fotografie peisagistica
Golf
Mini Golf
Mountain Bike
Parcuri, sah, tenis de masa, picnic, fotball, plaja…
Tenis
Trekking, Hiking, Mountaineering, Nordic Walking
Urmarirea rasaritului sau apusului de soare
Volei     Facilităţi de cazare în această staţiune


Descriere statiune

Wienerwald este situat la poalele Alpilor Calcarosi, un loc plin de romantism, cu castele si donjoane inecate in paduri de pini, perfect pentru relaxare si distractie.

In trecut Wienerwald era vizitat de multi artisti celebri ca Mozart, Schubert, Beethoven, Nestroy, Kafka, care au venit aici pentru inspiratie si au creat capodoperele minunate.

Padurea poate fi explorata pe jos, pe doua roti, sau pe cal. Aveti la dispozitie numeroase trasee, iar o calatorie prin acest parc natural poate fi relaxanta si distractiva pentru intreaga familie. Amatorii de golf isi vor gasi satisfactia la Golf Arena Baden.

Un renumit traseu de drumetie este cel din Laaben pana in Schopfl. Traseul este bine marcat si are o lungime aproximativa de 10 km si poate fi parcurs in aproximativ 4 ore pe jos. In Parcul Natural Fohrenberge sunt multe trasee de drumetii cu diferite nivele de dificultate dintre care puteti alege.

Cel mai inalt punct al parcului este Josefswarte cu o altitudine de 576 m, ce ofera o vedere panoramica minunata. In apropiere se afla coliba Kammersteiner, iar hanul Franz Ferdinand pe Parapluiberg este binecunoscut pentru mancarea excelenta. Cei care urca spre Heath poate trai o experienta interesanta observand veveritele. Iarna Heath este paradisul saniilor.

„Plimbarea in tacere” a cunoscut o renastere nu numai pe Calea Santiago, dar si in Austria de Jos are o traditie indelungata. Traseul numit Viena Wallfahrerweg (06 Mariazellerweg) porneste de la biserica parohiala Sf. Augustin, trece prin centrul Perchtoldsdorf si se continua spre Mariazell. Acest traseu se mai numeste „Via Sacra” a Perchtoldsdorf. Numeroase cabane si hanuri de munte se gasesc in zona Fohrenberge unde va puteti odihni dupa o tura obositoare.

Traseele continua cu drumetiile in zonele viticole. Pe unele rute din jurul orasului Sooss sunt prezente panouri de informare despre vinurile rosii si albe din aceasta regiune. Lausturm este un punct de reper al orasului si este in proprietate privata, insa el atrage vizitatorii nu numai pentru cunoasterea si degustarea vinului local dar si pentru o vedere panoramica impresionanta a lanturilor muntoase din jur. Weingartenweg te duce de la centrul orasului spre nord prin podgorii, de-a lungul traseului de ciclism la Viena Wasserleitungsweg.

Merita vizitata si Pestera cu stalactite Allander, care a fost deschisa publicului in 1928. Are o lungime de 70 m, iar coridoarele au o inaltime maxima de 12 m. O alta pestera este Pestera Einoed din Einodkogel si a fost deschisa la 22 aprilie 1925.

In Wienerwald sunt veti gasi aproximativ 46 de rute de bicicleta cu o lungime totala de 1000 de km. De-a lungul traseelor sunt locuri de joaca pentru copii si popasuri unde va puteti odihni langa o bautura racoritoara si gustand delicii culinare.

Traseul cultural Neulengbacher are o lungime de peste 20 km si va conduce prin satele din jur si prin peisajul uimitor a padurilor. Pe parcursul acestui traseu aveti posibilitatea de a opri la 14 locatii unde puteti afla lucruri interesante despre istoria oraselor/satelor si a regiunii.

Iubitorii sporturilor au o gama larga si variata dintre care pot alege: tenis, golf, minigolf, fotbal, atletism, piste de bowling, hochei, squash, calarie, patinaj, wellness si fitness in centrele de sport. Traseul panoramic Irene Taler are o lungime de aproximativ 30 km si este unul dintre cele mai frumoase mai bine marcate trasee de calarie din Austria.

Pescuitul este un sport popular si in aceasta zona, unde sunt aproximativ 20 km de rauri si paraie numai bune de pescuit. Achau este un paradis pentru pescari sportivi si pescarii de agrement.

Izvoarele cu apa termala din jurul Baden reimprospateaza corpul si mintea. Deasemenea se regasesc in aceasta zona multe stranduri care sunt esentiale vacantelor in perioada de vara si asigura relaxare si distractie pentru toate varstele.

Pentru familii cu copii mici recomandam vizitarea parcului Generationenpark din Leobersdorf care asigura distractie si aventura pentru cei mici si relaxare pentru cei mari.

Iubitorii culturii nu vor fi dezamagiti vizitand regiunea, deoarece pe langa concertele si evenimentele culturale organizate pot vizita si numeroase muzee (muzeele oraselor, muzeele regionale, Muzeul Wienerwald etc.), monumente istorice, castele, biserici, prin care puteti sa cunoasteti in profunzime aceasta regiune istorica.
Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
FAQ | Folosirea portalului | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C | Documente oficiale
Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Termeni si conditii | design by: creyons