Statiunea Emilia Romagna - Italia
  Emilia Romagna
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prietenRegiune:  Emilia Romagna


Facilitati statiune:
Diverse
Baruri/pub
Camping
Discoteca
Facilitati wellness
Inchirieri auto
Muzee
Restaurante
Shopping
Supermarket
Taverne cu vin de sezon

Distanta de la granita: 1104 km
Altitudine baza: m
Altitudine varf: m


Caracteristici statiune:
Activitati acvatice
Aquapark
Inot
Navigatie
Pescuit
Piscina
Plimbari cu barca, hidrobiciclete si luntre
Surfing
Activitati pe uscat
Activitati pe plaja
Calarie
Ciclism
Fotografie peisagistica
Parcuri cu animale salbatice si gradini zoologice
Parcuri, sah, tenis de masa, picnic, fotball, plaja…
Skateboard
Squash
Tenis
Urmarirea rasaritului sau apusului de soare
Volei     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel

 Apartament IT4367.100,

 San Cristoforo,

 Apartament IT4542.300,

 Le Rose,

 Residence Kenzia,

 Apartament IT4320.450,

 Apartament IT4505.50,


... Vezi toate apartamentele din aceasta statiune

Hotel Nautilus, Pesaro

Punta Nord Village & Hotel, Rimini

Hotel Diplomat, Cattolica

Hotel Serena, Gatteo Mare

Hotel Piccadilly, Bellaria

Hotel Globus, Cesenatico

Hotel Imperiale, Cesenatico


... Vezi toate hotelurile din aceasta statiune

Descriere statiune
Emilia Romagna este o regiune administrativa situata in nordul Italiei. Deasemenea este un centru cultural si turistic. Regiunea Emilia Romagna este alcatuita din 10 provincii: Piacenza, Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Ravenna, Forli, Cesena, Rimini. 

Piacenza este caracterizat de comori mici si amintiri ale trecutului istoric bogat, cum ar fi Catedralele, Palazzo Gotico, Palazzo Farnese. Orasul are doua piete mari: Piazza Duomo si Piazza Cavalli. Pe Piazza Cavalli sunt situate doua statui ecvestre de Mochi. Basilica Sant Antonino est una dintre cele mai vizitate biserici, Biserica Santa Maria di Campagna care pastreaza  fresce de Pordenone si Basilica San Savino cu mozaicuri din secolul 12, reprezentand ciclul de Lunii. Biserica San Sisto este bogat in fresce, lucrari forjate din fier din secolul 18. Remarcabil este Teatrul Municipal si Palazzo Farnese. Aici se afla muzeul municipal si puteti admira Tondo – ul lui Botticelli, in timp ce Galeria de Arta Alberoni expune faimosul „Ecce Homo” de Antonello da Messina. Galeria de Arta moderna Ricci Oddi  ofera o imagine completa a artei figurative italiene incepand din a doua jumatate a secolului al 19-lea. De la Piacenza se poate ajunge cu usurinta la faimoasele Castele ale Ducei din Parma si Piacenza. La aproximativ 20 km se afla cartierul neo - gotic de Grazzano Visconti care aduce vizitatori inapoi in trecut.

Parma centrul orasului este o adevarata comoara din punct de vedere al arhitecturii, plin de capodopere de arta, spatii verzi largi. Centrul istoric din Parma este impartita in trei parti mari: Piazza Garibaldi, forumul roman si centrul unde se afla Primaria Municipiului. Palatul guvernatorului cu turnul ei in stil baroc, care adaposteste clopotul din turnul civic, Fecioara incoronata in nisa turnului clopotnita si dateaza din 1829. Piazza Duomo, unde se gaseste Catedrala hramul Adormirea Maicii Domnului. Baptisteriul care este un simbol al trecerii de la romanic la gotic din marmura roz de la Verona. Palatul episcopal care dateaza din secolul al 12 – lea. Piazza della Pilotta, acum Piazzale della Pace, este simbolul puterii ducal cu palatul Pilotta, vechiul palat de judecata si de stat. Camerele palatului gazduiesc Muzeul Arheologic, frumoasa biblioteca Palatina, Galeria Nationala si Teatrul Farnese, iar in curte se organizeaza festivaluri cu spectacole si concerte in fiecare vara. In apropierea orasului se gasesc faimoasele castele si cetati precum Sanvitale Rocca in Fontanellato, Castelul din Torrechiara si Reggia din Colorno, unde puteti sa ajungeti si cu mijloacele de transport public. Pentru a gusta cele mai bune specialitati culinare trebuie sa vizitati muzeele alimentare, branza din Soragna, sunca din Langhirano sau salam in Felino. Pentru cei care iubesc drumetiile montane, puteti parcurge traseul Via Francigena care este un itinerar care urmeaza calea pelerinajelor medievale.

Reggio Emilia este cunoscut si sub numele de orasul Tricolor, pentru ca aici a fost creat drapelul italian pentru prima data in 1797. Este un oras de arta al carui simboluri sunt Basilica Madonna della Ghiara din secolul al 17 – lea si faimosul Teatro Municipale. Merita de vizitat Sala del Tricolore si Muzeul care prezinta evenimentele istorice, Piazza Prampolini sau Piazza Grande cu statuia Torrent Crostolo. Trecand arcadele Broletto ajungeti la Piazza San Prospero si apoi la Piazza Fontanesi. Catedrala, Baptisteriul si Primaria sunt deasemenea cladiri remarcabile. Basilica Madonna della Ghiara un monument baroc care contine capodopere pretioase, cum ar fi celebrul „Rastignirea” lui Guercino si fresce care ilustreaza figurile feminine ale Vechiului Testament. Museul Civici iese in evidenta prin arta, colectii arheologice si naturaliste. Este renumit si Galleria Parmeggiani in principal pentru colectiile sale din secolul 19. Sinagoga, Teatrul Minicipal neoclasic si Piazza Martiri del 7 luglio cu o fantana spectaculoasa. Alte locuri de interes turistic sunt Spazio Gerra cu instalatiile sale de arta contemporana din ultimii ani, pana la uimitoarea colectie privata Maramotti, care afiseaza opere de arta de o valoare inestimabila. Palazzo Magnani gazduieste expozitii cu o anumita preferinta pentru fotografii si arta moderna. Pentru cei care doresc sa ia o plimbare sau sa alearga au posibilitatea sa viziteze Pista del Crostolo care poate fi parcursa si cu bicicleta.  Pentru relaxare si distractie puteti vizita Parco Aquatico care asigura placere atat pentru adulti cat si pentru copii. Iubitorii de golf pot vizita Fattoria del Golf sau Golf Club Matilde di Canossa, care gazduieste un spa fantastic, Messegue Spa. La doar 20 km se afla castelele Matilde din Canossa, Rossena si Bianello. Castelul Carpineti in Apenini. In Gattatico puteti vizita Museo Cervi pentru a avea o privire la istoria recenta.

Modena este plin cu comori arhitecturale admirabile care sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, precum Catedrala, Piazza Grande si Turnul Ghirlandina. Palazzo Comunale gazduieste astazi Primaria,  iar Palatul Ducal din anii 1600 gazduieste astazi Academia Militara. Via Emilia, cel mai important drum roman traverseaza orasul, duce la Piazza Sant Agostino dominat de Biserica Sant Agostino. Palazzo dei Musei gazduieste numeroase cladiri culturale si de arta, cum ar fi Muzeul Civic de Arta, Muzeul Arheologic si Etnologic, Galeria Estense, Biblioteca Estense. Imbogatind peisajul orasului este spectaculos Muzeul Casa Enzo Ferrari. Maranello se afla la doar 16 km de la Modena. Muzeul Ferrari ofera o expozitie din Gt, F1 si sport de curse Ferrari, trofee sportive, imagini, clipuri video si alte suveniruri din istoriei Ferrari. Deasemenea merita de vizitat Carpi, o perla a Renasterii. Acesta pastreaza un patrimoniu artistic semnificativ, cu marturie din Evului Mediu si o biserica romanica atractiva, cunoscuta sub numele de La Sagra. Muzeul Deportarea este de interes istoric major. Gastronomia Modenei este bogata. Ajungand aici trebuie gustate otetul balsamic traditional, mezeluri si tortellini.

Bologna este capitala provinciei si a regiunii Emilia – Romagna. Este numit si „centrul invatamantului” datorita faptului ca aici se afla cea mai veche universitate din lume. Totodata este un oras „creativ” din punct de vedere a muzicii si are una dintre cele mai mari si cele mai bine conservate centre istorice medievale, plin de restaurante, taverne, teatre si magazine. Frumoasa Piazza Maggiore asteapta vizitatorii cu palatul medieval. Palazzo d'Accursio, Biblioteca, sapaturile arheologice romane, Fantana Neptun de Giambologna, turnurile medievale: Turnul Asinelli (98 m) si Garisenda (48 m) sunt doar cateva dintre obiectivele turistice pe care trebuie vizitate. Alma Mater Studiorum este cea mai veche universitate, aici este posibil vizitarea Teatrului Anatomic. Un bogat patrimoniu de arta este gazduit in numeroase muzee si galerii, precum si in multitudinea de edificii religioase (complexul Santo Stefano, cel de San Domenico decorate cu sculpturi ale lui Michelangelo, biserica Santa Maria della Vita). Multe facilitati de sport, bazine de inot si sali de sport, de la renumitul Stadion Dall'Ara la cel mai important parc Skate din Italia, permite vizitatorilor de a practica orice fel de activitate. In zilele noastre, vechile fantani termale de la Bologna au devenit spa - uri termale moderne de sanatate si tratamente terapeutice. Orasul este bogat in expozitii, evenimente de teatru, festivaluri de jazz si muzica contemporana: sezonul de Opera si Balet de Teatro Comunale, concerte de Orchestra Mozart, Festivalul de la Bologna si Festivaluri Cinema (Cinema Ritrovato, Future Film Festival), Festivalul International Comics BilBolBul,  ArteFiera, Arte Libro si multe altele. Printre dealurile de la Bologna sunt ascunse cateva bijuterii arhitecturale si monumentale, cum ar fi vile, biserici si manastiri: Biserica San Michele in Bosco, Sanctuarul de Beata Vergine di San Luca situat pe Colle della Guardia.

Ferrara este un oras splendid de arta unde toti vizitatorii se bucura de a plimba pe strazile magnifice. Vestigii ale lumile grecesti si etrusce sunt afisate in Palazzo Costabili. Picturi din secolele 15 si 16 sunt in Palazzo dei Diamanti si in Palazzo Massari. Palazzo Schifanoia cu fresce din secolul al 15 – lea, Castelul Estense, Catedrala romano – gotica. Ferrara are trasee gastronomice pe Via delle Corti Estensi, Via del Fiume Grande si partile de Strade dei Vini e dei Sapori. Parcul pentru sporturi in aer liber se gaseste la zidurile orasului. Pentru cei care prefera mersul cu bicicleta este recomandat traseul in jurul zidurilor care poate fi extins traversand Parcul Urban. Sunt organizate diferite evenimente si festivaluri: Palio di San Giorgio in ultima duminica din luna mai, unde participantii sunt imbracati in costume renascentiste. Parada are loc la Piazza Ariostea. Buskers Festival in august, Festivalul de Baloane la sfarsitul lunii septembrie si multe alte evenimente. Un adevarat paradis pentru iubitorii naturii, biologiei, oameni de stiinta reprezinta parcul Po Delta Park.

Ravenna este orasul de mozaicuri, cu opt cladiri istorice care sunt pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO (Basilica San Vitale, Mausoleul Galla Placidia, Baptisteriul Neonian, Capela Sf. Andrei, Baptisteriul Arian, Basilica S. Apollinare Nuovo, Mausoleul Theodoric, Basilica S. Apollinare în Classe). Este o comoara de arta, istorie si cultura cu origini antice, avand un trecut glorios. Muzeul de Arta detine colectia contemporana de mozaic. „Zona tacuta” in centrul vechi al orasului include mormantul marelui poet Dante Alghieri, Quadrarco di Braccioforte si Bazilica San Francesco. Biblioteca Classense pastreaza articole lasate de Lord Byron si multe alte personalitati. Muzeul Risorgimento expune gravuri, documente si obiecte din Risorgimento si de Garibaldi. Gradinile publice, Loggetta Lombardesca si Planetariul ofera un fundal magnific al orasului. Rocca Brancaleone include o gradina si o arena pentru evenimente in aer liber.  La doar 15 km de Ravenna se afla cel mai mare parc de amuzament din Italia, Mirabilandia. Multe piste de bicicleta face posibila sa ajungeti la orice parte a orasului si la Punta Marina Terme (la cca. 6 km). Pinii de San Vitale si Classe ofera un cadru natural excelent pentru excursii pe jos, cu bicicleta sau calarind. Teritoriul Ravenna ofera multe panorame diferite cu plaje, paduri de brazi, lagune si campii. Districtul include noua statiuni de litoral: Casalborsetti, Marina Romea, Porto Corsini, Marina di Ravenna, Punta Marina Terme, Lido Adriano, Lido di Dante, Lido di Classe si Lido di Savio. La doar 10 km de Ravenna, la Sant'Alberto, se afla  Muzeul de Stiinte Naturale, care este punctul de plecare pentru tururi ghidate in Parcul Natural Po Delta Park.

Forli este un oras de arta cu o universitate mare, cu facultati de prestigiu si un centru dedicat creativitatii tinerilor. In centrul istoric se gasesc doua drumuri principale de origine romana, impartit in patru strazi principale: Mazzini, Garibaldi, Diaz si della Repubblica care converg pe Piazza A. Saffi. Aici se gaseste Bazilica San Mercuriale, Palazzo Comunale, Primaria, Torre Civica (turnul cu ceas), Palazzo del Podesta si Palazzo Albertini, Palazzo delle Poste, urme semnificative a arhitecturii „Ventennio” se pot observa pe cladirile de Viale della Liberta si Piazzale della Vittoria. Sub dominantia familiei Ordelaffi Forli a fost imbogatit cu palate nobile, totodata fortificarea cetatii Ravaldino este legata de numele lor. Remarcabila este arhitectura in stil baroc: Biserica de Suffragio si Biserica San Filippo Neri. Complex muzeal din San Domenico, in inima centrului istoric merita de vizitat pentru expozitii de prestigiu de la Palmezzano la Silvestro Lega, G. Cagnacci si Canova. La cca. 14 km se afla Fratta Terme unde se gaseste Indiana Park, care ofera trasee fantastice de aventura. La Fratta Terme si in Castrocaro Terme (aproximativ la 10 km de Forli) exista bai termale. In apropiere se afla cetatea medievala Bertinoro cu o vedere spre un peisaj spectaculos. 

Cesena este un oras bogat in comori arhitecturale: Biblioteca Malatestian din secolul al 15 – lea si este inclusa pe lista patrimoniului UNESCO. Cetatea Cesena gazduieste Muzeul de Istorie agricola. Strazile pline de viata ale orasului sunt fermacatoare. Piazza del Popolo la Palazzo del Ridotto, cu statuia de bronz a Papei Pius al VI - lea, Catedrala S. Giovanni Battista, cu capela de Madonna del Popolo si Muzeul de Arta Sacra, teatru Alessandro Bonci sunt principalele obiective turistice pe care trebuie vizitate. Cultura este prezenta si la Muzeul de Stiinte ale Naturii, Galeria Municipala de Arta, Muzeul de Arheologie si Muzeul de Centuriation. Descoperind imprejurimile trebuie sa vizitati baile si spa – urile, mari sate istorice si orasele mici: Longiano (km 15), Bertinoro (km 10), Sarsina (km 30), Monteleone (km 15) si Roncofreddo (km 20). Acestea locuri sunt pline de patrimoniu vechi artistic si cultural, deasemenea este renumita si pentru mancarurile traditionale si de vin.

Rimini este cea mai renumita statiune de litoral pe Riviera Adriatica. Cca. 15 km de plaja, mai multe parcuri tematice si amuzament si 2000 de ani de istorie caracterizeaza acest oras. Itinerariul artistic include capodopere unice din perioada roaman pana la perioada renasterii: Arcul Augustus, Podul Tiberius, Castelul Sismondo, Templul Malatesta, piata Martiri Roman Tre . Muzeul orasului gazduieste comori din trecut, una din cele mai bogate colectii de echipament chirurgical si farmaceutic din cele mai vechi timpuri. Rimini ofera noi tendinte: strazi pline cu baruri, happy hour, aperitiv pe plaja, cina pe malul marii, noi activitati sportive. Distractia si relaxarea este pentru toate gusturile si toate varstele. O plimbare in Marina di Rimini, una dintre cele mai frumoase si moderne porturi turistice de - a lungul Marii Mediterane, cu o pasarela fascinanta si romantica. Orasul nu doarme nici noaptea. Distractia si divertismentul incepe in fiecare seara la baruri de vin, restaurante mici si cluburi. Riviera Rimini este o explozie de evenimente pe tot parcursul anului: spectacole, teatru, festivaluri de film, expozitii de arta, competi?ii sportive, intalniri culturale si multe alte evenimente

Emilia Romagna este o regiune administrativa situata in nordul Italiei. Deasemenea este un centru cultural si turistic. Regiunea Emilia Romagna este alcatuita din 10 provincii: Piacenza, Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Ravenna, Forli, Cesena, Rimini

Piacenza este caracterizat de comori mici si amintiri ale trecutului istoric bogat, cum ar fi Catedralele, Palazzo Gotico, Palazzo Farnese. Orasul are doua piete mari: Piazza Duomo si Piazza Cavalli. Pe Piazza Cavalli sunt situate doua statui ecvestre de Mochi. Basilica Sant Antonino est una dintre cele mai vizitate biserici, Biserica Santa Maria di Campagna care pastreaza  fresce de Pordenone si Basilica San Savino cu mozaicuri din secolul 12, reprezentand ciclul de Lunii. Biserica San Sisto este bogat in fresce, lucrari forjate din fier din secolul 18. Remarcabil este Teatrul Municipal si Palazzo Farnese. Aici se afla muzeul municipal si puteti admira Tondo – ul lui Botticelli, in timp ce Galeria de Arta Alberoni expune faimosul „Ecce Homo” de Antonello da Messina. Galeria de Arta moderna Ricci Oddi  ofera o imagine completa a artei figurative italiene incepand din a doua jumatate a secolului al 19-lea. De la Piacenza se poate ajunge cu usurinta la faimoasele Castele ale Ducei din Parma si Piacenza. La aproximativ 20 km se afla cartierul neo - gotic de Grazzano Visconti care aduce vizitatori inapoi in trecut.

Parma
centrul orasului este o adevarata comoara din punct de vedere al arhitecturii, plin de capodopere de arta, spatii verzi largi. Centrul istoric din Parma este impartita in trei parti mari: Piazza Garibaldi, forumul roman si centrul unde se afla Primaria Municipiului. Palatul guvernatorului cu turnul ei in stil baroc, care adaposteste clopotul din turnul civic, Fecioara incoronata in nisa turnului clopotnita si dateaza din 1829. Piazza Duomo, unde se gaseste Catedrala hramul Adormirea Maicii Domnului. Baptisteriul care este un simbol al trecerii de la romanic la gotic din marmura roz de la Verona. Palatul episcopal care dateaza din secolul al 12 – lea. Piazza della Pilotta, acum Piazzale della Pace, este simbolul puterii ducal cu palatul Pilotta, vechiul palat de judecata si de stat. Camerele palatului gazduiesc Muzeul Arheologic, frumoasa biblioteca Palatina, Galeria Nationala si Teatrul Farnese, iar in curte se organizeaza festivaluri cu spectacole si concerte in fiecare vara. In apropierea orasului se gasesc faimoasele castele si cetati precum Sanvitale Rocca in Fontanellato, Castelul din Torrechiara si Reggia din Colorno, unde puteti sa ajungeti si cu mijloacele de transport public. Pentru a gusta cele mai bune specialitati culinare trebuie sa vizitati muzeele alimentare, branza din Soragna, sunca din Langhirano sau salam in Felino.
Pentru cei care iubesc drumetiile montane, puteti parcurge traseul Via Francigena care este un itinerar care urmeaza calea pelerinajelor medievale.

Reggio Emilia este cunoscut si sub numele de orasul Tricolor, pentru ca aici a fost creat drapelul italian pentru prima data in 1797. Este un oras de arta al carui simboluri sunt Basilica Madonna della Ghiara din secolul al 17 – lea si faimosul Teatro Municipale. Merita de vizitat Sala del Tricolore si Muzeul care prezinta evenimentele istorice, Piazza Prampolini sau Piazza Grande cu statuia Torrent Crostolo. Trecand arcadele Broletto ajungeti la Piazza San Prospero si apoi la Piazza Fontanesi. Catedrala, Baptisteriul si Primaria sunt deasemenea cladiri remarcabile. Basilica Madonna della Ghiara un monument baroc care contine capodopere pretioase, cum ar fi celebrul „Rastignirea” lui Guercino si fresce care ilustreaza figurile feminine ale Vechiului Testament. Museul Civici iese in evidenta prin arta, colectii arheologice si naturaliste. Este renumit si Galleria Parmeggiani in principal pentru colectiile sale din secolul 19. Sinagoga, Teatrul Minicipal neoclasic si Piazza Martiri del 7 luglio cu o fantana spectaculoasa. Alte locuri de interes turistic sunt Spazio Gerra cu instalatiile sale de arta contemporana din ultimii ani, pana la uimitoarea colectie privata Maramotti, care afiseaza opere de arta de o valoare inestimabila. Palazzo Magnani gazduieste expozitii cu o anumita preferinta pentru fotografii si arta moderna. Pentru cei care doresc sa ia o plimbare sau sa alearga au posibilitatea sa viziteze Pista del Crostolo care poate fi parcursa si cu bicicleta.  Pentru relaxare si distractie puteti vizita Parco Aquatico care asigura placere atat pentru adulti cat si pentru copii. Iubitorii de golf pot vizita Fattoria del Golf sau Golf Club Matilde di Canossa, care gazduieste un spa fantastic, Messegue Spa. La doar 20 km se afla castelele Matilde din Canossa, Rossena si Bianello. Castelul Carpineti in Apenini. In Gattatico puteti vizita Museo Cervi pentru a avea o privire la istoria recenta.

Modena este plin cu comori arhitecturale admirabile care sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, precum Catedrala, Piazza Grande si Turnul Ghirlandina. Palazzo Comunale gazduieste astazi Primaria,  iar Palatul Ducal din anii 1600 gazduieste astazi Academia Militara. Via Emilia, cel mai important drum roman traverseaza orasul, duce la Piazza Sant Agostino dominat de Biserica Sant Agostino. Palazzo dei Musei gazduieste numeroase cladiri culturale si de arta, cum ar fi Muzeul Civic de Arta, Muzeul Arheologic si Etnologic, Galeria Estense, Biblioteca Estense. Imbogatind peisajul orasului este spectaculos Muzeul Casa Enzo Ferrari. Maranello se afla la doar 16 km de la Modena. Muzeul Ferrari ofera o expozitie din Gt, F1 si sport de curse Ferrari, trofee sportive, imagini, clipuri video si alte suveniruri din istoriei Ferrari. Deasemenea merita de vizitat Carpi, o perla a Renasterii. Acesta pastreaza un patrimoniu artistic semnificativ, cu marturie din Evului Mediu si o biserica romanica atractiva, cunoscuta sub numele de La Sagra. Muzeul Deportarea este de interes istoric major. Gastronomia Modenei este bogata. Ajungand aici trebuie gustate otetul balsamic traditional, mezeluri si tortellini.

Bologna este capitala provinciei si a regiunii Emilia – Romagna. Este numit si „centrul invatamantului” datorita faptului ca aici se afla cea mai veche universitate din lume. Totodata este un oras „creativ” din punct de vedere a muzicii si are una dintre cele mai mari si cele mai bine conservate centre istorice medievale, plin de restaurante, taverne, teatre si magazine. Frumoasa Piazza Maggiore asteapta vizitatorii cu palatul medieval. Palazzo d'Accursio, Biblioteca, sapaturile arheologice romane, Fantana Neptun de Giambologna, turnurile medievale: Turnul Asinelli (98 m) si Garisenda (48 m) sunt doar cateva dintre obiectivele turistice pe care trebuie vizitate. Alma Mater Studiorum este cea mai veche universitate, aici este posibil vizitarea Teatrului Anatomic. Un bogat patrimoniu de arta este gazduit in numeroase muzee si galerii, precum si in multitudinea de edificii religioase (complexul Santo Stefano, cel de San Domenico decorate cu sculpturi ale lui Michelangelo, biserica Santa Maria della Vita). Multe facilitati de sport, bazine de inot si sali de sport, de la renumitul Stadion Dall'Ara la cel mai important parc Skate din Italia, permite vizitatorilor de a practica orice fel de activitate. In zilele noastre, vechile fantani termale de la Bologna au devenit spa - uri termale moderne de sanatate si tratamente terapeutice. Orasul este bogat in expozitii, evenimente de teatru, festivaluri de jazz si muzica contemporana: sezonul de Opera si Balet de Teatro Comunale, concerte de Orchestra Mozart, Festivalul de la Bologna si Festivaluri Cinema (Cinema Ritrovato, Future Film Festival), Festivalul International Comics BilBolBul,  ArteFiera, Arte Libro si multe altele. Printre dealurile de la Bologna sunt ascunse cateva bijuterii arhitecturale si monumentale, cum ar fi vile, biserici si manastiri: Biserica San Michele in Bosco, Sanctuarul de Beata Vergine di San Luca situat pe Colle della Guardia.

Ferrara este un oras splendid de arta unde toti vizitatorii se bucura de a plimba pe strazile magnifice. Vestigii ale lumile grecesti si etrusce sunt afisate in Palazzo Costabili. Picturi din secolele 15 si 16 sunt in Palazzo dei Diamanti si in Palazzo Massari. Palazzo Schifanoia cu fresce din secolul al 15 – lea, Castelul Estense, Catedrala romano – gotica. Ferrara are trasee gastronomice pe Via delle Corti Estensi, Via del Fiume Grande si partile de Strade dei Vini e dei Sapori. Parcul pentru sporturi in aer liber se gaseste la zidurile orasului. Pentru cei care prefera mersul cu bicicleta este recomandat traseul in jurul zidurilor care poate fi extins traversand Parcul Urban. Sunt organizate diferite evenimente si festivaluri: Palio di San Giorgio in ultima duminica din luna mai, unde participantii sunt imbracati in costume renascentiste. Parada are loc la Piazza Ariostea. Buskers Festival in august, Festivalul de Baloane la sfarsitul lunii septembrie si multe alte evenimente. Un adevarat paradis pentru iubitorii naturii, biologiei, oameni de stiinta reprezinta parcul Po Delta Park.

Ravenna este orasul de mozaicuri, cu opt cladiri istorice care sunt pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO (Basilica San Vitale, Mausoleul Galla Placidia, Baptisteriul Neonian, Capela Sf. Andrei, Baptisteriul Arian, Basilica S. Apollinare Nuovo, Mausoleul Theodoric, Basilica S. Apollinare în Classe). Este o comoara de arta, istorie si cultura cu origini antice, avand un trecut glorios. Muzeul de Arta detine colectia contemporana de mozaic. „Zona tacuta” in centrul vechi al orasului include mormantul marelui poet Dante Alghieri, Quadrarco di Braccioforte si Bazilica San Francesco. Biblioteca Classense pastreaza articole lasate de Lord Byron si multe alte personalitati. Muzeul Risorgimento expune gravuri, documente si obiecte din Risorgimento si de Garibaldi. Gradinile publice, Loggetta Lombardesca si Planetariul ofera un fundal magnific al orasului. Rocca Brancaleone include o gradina si o arena pentru evenimente in aer liber.  La doar 15 km de Ravenna se afla cel mai mare parc de amuzament din Italia, Mirabilandia. Multe piste de bicicleta face posibila sa ajungeti la orice parte a orasului si la Punta Marina Terme (la cca. 6 km). Pinii de San Vitale si Classe ofera un cadru natural excelent pentru excursii pe jos, cu bicicleta sau calarind. Teritoriul Ravenna ofera multe panorame diferite cu plaje, paduri de brazi, lagune si campii. Districtul include noua statiuni de litoral: Casalborsetti, Marina Romea, Porto Corsini, Marina di Ravenna, Punta Marina Terme, Lido Adriano, Lido di Dante, Lido di Classe si Lido di Savio. La doar 10 km de Ravenna, la Sant'Alberto, se afla Muzeul de Stiinte Naturale, care este punctul de plecare pentru tururi ghidate in Parcul Natural Po Delta Park.

Forli este un oras de arta cu o universitate mare, cu facultati de prestigiu si un centru dedicat creativitatii tinerilor. In centrul istoric se gasesc doua drumuri principale de origine romana, impartit in patru strazi principale: Mazzini, Garibaldi, Diaz si della Repubblica care converg pe Piazza A. Saffi. Aici se gaseste Bazilica San Mercuriale, Palazzo Comunale, Primaria, Torre Civica (turnul cu ceas), Palazzo del Podesta si Palazzo Albertini, Palazzo delle Poste, urme semnificative a arhitecturii „Ventennio” se pot observa pe cladirile de Viale della Liberta si Piazzale della Vittoria. Sub dominantia familiei Ordelaffi Forli a fost imbogatit cu palate nobile, totodata fortificarea cetatii Ravaldino este legata de numele lor. Remarcabila este arhitectura in stil baroc: Biserica de Suffragio si Biserica San Filippo Neri. Complex muzeal din San Domenico, in inima centrului istoric merita de vizitat pentru expozitii de prestigiu de la Palmezzano la Silvestro Lega, G. Cagnacci si Canova. La cca. 14 km se afla Fratta Terme unde se gaseste Indiana Park, care ofera trasee fantastice de aventura. La Fratta Terme si in Castrocaro Terme (aproximativ la 10 km de Forli) exista bai termale. In apropiere se afla cetatea medievala Bertinoro cu o vedere spre un peisaj spectaculos. 

Cesena este un oras bogat in comori arhitecturale: Biblioteca Malatestian din secolul al 15 – lea si este inclusa pe lista patrimoniului UNESCO. Cetatea Cesena gazduieste Muzeul de Istorie agricola. Strazile pline de viata ale orasului sunt fermacatoare. Piazza del Popolo la Palazzo del Ridotto, cu statuia de bronz a Papei Pius al VI - lea, Catedrala S. Giovanni Battista, cu capela de Madonna del Popolo si Muzeul de Arta Sacra, teatru Alessandro Bonci sunt principalele obiective turistice pe care trebuie vizitate. Cultura este prezenta si la Muzeul de Stiinte ale Naturii, Galeria Municipala de Arta, Muzeul de Arheologie si Muzeul de Centuriation. Descoperind imprejurimile trebuie sa vizitati baile si spa – urile, mari sate istorice si orasele mici: Longiano (km 15), Bertinoro (km 10), Sarsina (km 30), Monteleone (km 15) si Roncofreddo (km 20). Acestea locuri sunt pline de patrimoniu vechi artistic si cultural, deasemenea este renumita si pentru mancarurile traditionale si de vin.

Rimini este cea mai renumita statiune de litoral pe Riviera Adriatica. Cca. 15 km de plaja, mai multe parcuri tematice si amuzament si 2000 de ani de istorie caracterizeaza acest oras. Itinerariul artistic include capodopere unice din perioada roaman pana la perioada renasterii: Arcul Augustus, Podul Tiberius, Castelul Sismondo, Templul Malatesta, piata Martiri Roman Tre . Muzeul orasului gazduieste comori din trecut, una din cele mai bogate colectii de echipament chirurgical si farmaceutic din cele mai vechi timpuri. Rimini ofera noi tendinte: strazi pline cu baruri, happy hour, aperitiv pe plaja, cina pe malul marii, noi activitati sportive. Distractia si relaxarea este pentru toate gusturile si toate varstele. O plimbare in Marina di Rimini, una dintre cele mai frumoase si moderne porturi turistice de - a lungul Marii Mediterane, cu o pasarela fascinanta si romantica. Orasul nu doarme nici noaptea. Distractia si divertismentul incepe in fiecare seara la baruri de vin, restaurante mici si cluburi. Riviera Rimini este o explozie de evenimente pe tot parcursul anului: spectacole, teatru, festivaluri de film, expozitii de arta, competii sportive, intalniri culturale si multe alte evenimente.

Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
FAQ | Folosirea portalului | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C | Documente oficiale
Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Termeni si conditii | design by: creyons