Alegerea locului de campare

Unii monteaza cortul unde se nimereste. Altii se comporta ca tinerii insuratei in cautarea casei ideale. Confortul personal nu este singurul lucru de luat in considerare atunci cand alegem locul de campare. Trebuie respectate cateva principii de baza pentru a fi siguri de impactul minim al camparii asupra zonei. In acest articol ne vom concentra pe alegerea unei zone potrivite. 

Alegeti zone plate. Poate va surprinde, dar o pajiste moale nu e cel mai bun loc de cort (poate avea denivelari, umezeala, roiuri de tantari). In loc  de asta cautati o zona neteda, pate fi si pamant, nisip sau pietris. Cu o saltea de izopren, e mult mai confortabil pe o suprafata tare si plata decat pe una moale, plina de ridicaturi.
Nu va grabiti. Uneori e greu de gasit o suprafata plata. Solul poate fi prea pietros, denivelat, sau plin de radacini. Indata ce ati gasit un loc potrivit puneti salteaua si intindeti-va pentru a verifica planeitatea si eventualele protuberante ce v-ar putea deranja somnul.
Atentie la pericolele de sus. Verificati vizual posibilitatea unor caderi de pietre de pe versanti si a copacilor uscati in pericol de prabusire.
Drenajul. Alegeti zone cu scurgere buna, chiar si pe timp de ploaie torentiala. Evitati zonele depresionare, mai ales atunci cand solul e putin permeabil. In zonele secetoase evitati albii secate si suprafetele inundabile.
Somn linistit fara insecte. Tantarii sunt sacaitori mai ales in noptile calde si umede, fara vant. Daca alegeti o poienita expusa vantului, sau o sa intre doua dealuri unde se formeaza un curent de aer, aveti sanse maxime la un somn linistit.
Nopti cu vant puternic. In asemenea nopti cortul trebuie asezat astfel ca directia principala a vantului sa fie din spatele cortului. Daca e posibil, pozitionati-l protejat de un palc de arbusti sau o inaltime. Daca se anunta furtuna, sacrificati confortul pentru siguranta- alegeti un loc protejat in dauna unuia neted. Nu neglijati ancorarea solida cu toate cuiele disponibile. Daca furtuna porneste la doua noaptea, puteti sa va intoarceti pe o parte si sa va continuati somnul, in loc sa va treziti pentru a asigura cortul.

Alegeti zone plate. Poate va surprinde, dar o pajiste moale nu e cel mai bun loc de cort (poate avea denivelari, umezeala, roiuri de tantari). In loc de asta cautati o zona neteda, pate fi si pamant, nisip sau pietris. Cu o saltea de izopren, e mult mai confortabil pe o suprafata tare si plata decat pe una moale, plina de ridicaturi.
camping-1.jpg
Nu va grabiti
. Uneori e greu de gasit o suprafata plata. Solul poate fi prea pietros, denivelat, sau plin de radacini. Indata ce ati gasit un loc potrivit puneti salteaua si intindeti-va pentru a verifica planeitatea si eventualele protuberante ce v-ar putea deranja somnul. Atentie la pericolele de sus. Verificati vizual posibilitatea unor caderi de pietre de pe versanti si a copacilor uscati in pericol de prabusire.
camping-2.jpg
Drenajul
. Alegeti zone cu scurgere buna, chiar si pe timp de ploaie torentiala. Evitati zonele depresionare, mai ales atunci cand solul e putin permeabil. In zonele secetoase evitati albii secate si suprafetele inundabile.
camping-3.jpg
Somn linistit fara insecte
. Tantarii sunt sacaitori mai ales in noptile calde si umede, fara vant. Daca alegeti o poienita expusa vantului, sau o sa intre doua dealuri unde se formeaza un curent de aer, aveti sanse maxime la un somn linistit.
camping-5.jpg
Nopti cu vant puternic
. In asemenea nopti cortul trebuie asezat astfel ca directia principala a vantului sa fie din spatele cortului. Daca e posibil, pozitionati-l protejat de un palc de arbusti sau o inaltime. Daca se anunta furtuna, sacrificati confortul pentru siguranta- alegeti un loc protejat in dauna unuia neted. Nu neglijati ancorarea solida cu toate cuiele disponibile. Daca furtuna porneste la doua noaptea, puteti sa va intoarceti pe o parte si sa va continuati somnul, in loc sa va treziti pentru a asigura cortul.Notiţă: turism, sfaturi camping, asigurare cort
Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Alegerea locului de campare" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
FAQ | Folosirea portalului | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C | Documente oficiale
Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Termeni si conditii | design by: creyons