Cascadele Krimml: spectacolul naturii

Va propunem azi un traseu de o rara frumusete la cea mai inalta cadere de apa din Austria. Cele trei portiuni ale traseului ce incepe in satul Krimml ne conduc spre punctele cu cele mai spectaculoase peisaje ale cascadei si imprejurimilor.Panorama maiestuoasa a Parcului National Hohe Tauern ne insoteste pe traseul ce porneste din micul satuc Krimml, regiunea Salzburg, spre cea mai inalta cadere de apa din Europa Centrala: Cascadele Krimml. De la o inaltime de 380 de metri, apele inspumate ale paraului glaciar Krimmler Ache plonjeaza peste trei praguri in valea de dedesupt.

krimml_waterfalls-1.jpg

De mai bine de 100 de ani poteca trainica amenajata de Asociatia Alpina Austriaca conduce turisti pe spectaculosul traseu de 4 km lungime, amenajat cu numeroase puncte de observatie si platforme presarate foarte aproape de impresionanta cadere de apa.

krimml_waterfalls-2.jpg

Dupa o plimbare de aprox. 15 minute pornind din zona parcarii auto, se ajunge la partea inferioara a cascadei, de unde traseul serpuieste spre cascada superioara (aprox. 75 minute de mers) si apoi pe valea paraului Krimml. De-a lungul potecii, platforme speciale permit admirarea indeaproape a torentului ce vuieste, rostogolindu-se in gol. Puncte de informare speciale aduc detalii suplimentare celor interesati. 

krimml_waterfalls-3.jpg

De mentionat ca traseul este amenajat pentru persoanele cu dizabilitati pana in imediata apropiere a cascadei inferioare.

krimml_waterfalls-4.jpg

Daca simtiti nevoia de o pauza, va puteti relaxa la restaurantul Schoenangerl, situat la altitudinea de 1285 m. Cel mai spectaculos punct de observatie este bineinteles cel din partea superioara a cascadei, Bergerblick- la o altitudine de 1309 m. 

krimml_waterfalls-5.jpg

In vale, in imediata apropiere a cascadei gasiti WasserWunderWelt, un aquapark spectaculos, ce preamareste apa in toate manifestarile sale.Notiţă: turism Austria, cascada Krimml, Parcul National Hohe Tauern
Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Cascadele Krimml: spectacolul naturii" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
FAQ | Folosirea portalului | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C | Documente oficiale
Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Termeni si conditii | design by: creyons