Drumetii prin Muntii Dolomiti

Pentru multi vizitatori regiunea Dolomitilor le suna cunoscut doar prin prisma concursurilor de schi organizate la Cortina d’Ampezzo si Madonna di Campiglio. Dar vara- nu iarna- este sezonul de varf aici. Tot mai multi turisti sunt atrasi de aerul proaspat de munte si de traseele de drumetii de mare clasa. Datorita frumusetilor naturale zona a fost declarata in 2009 obiectiv protejat UNESCO.  Relieful spectaculos, privelistile impresionante si climatul placut sunt completate de facilitati excelente, pentru a te bucura de sederea pe munte.Alegerea unui traseu

Regiunea dispune de o retea bine intretinuta de trasee de drumetie si de trekking sau escalada. Atata timp cat dispuneti de o conditie fizica rezonabila, posibilitatile sunt nesfarsite.

rifugio-nuvolau

Traseele sunt bine marcate si impartite dupa gradul de dificultate: T pentru trasee turistice; H pentru drumetii; EE pentru experti; EEA pentru experti bine echipati Zâmbitor . Pe toate traseele e de asteptat sa intalniti covoare de flori alpine intre petece dense de brazi, precum si cerbi si capre negre.

Daca sunteti intr-o iesire scurta, va puteti baza pe sfaturile oficiilor de turism din zona pentru a alege un traseu in functie de starea lui, de prognoza meteo si de gradul de dificultate dorit.

Trasee Via Ferrata

Daca ceea ce va doriti este ceva intre drumetie si escalada, puteti lua in considerare un traseu Via Ferrata. Acestea au puncte fixe de sprijin (trepte, scari, punti, cabluri de siguranta) in sectiunile mai dificile, ramase de la diviziile de munte italiene si austro-ungare, si convertite ulterior la scopuri recreationale. Nu este nevoie de aptitudini speciale, dar un stomac zdravan este de dorit, datorita vertijului indus de inaltimi.

Innoptatul in refugii

Una din placerile unei aventuri intinse pe mai multe zile in Dolomiti este cazarea la unul din numeroasele refugii ce impestriteaza coastele muntilor. Sunt cu sutele, de multe ori in locatii extrem de izolate si variaza de la adaposturi spartane pana la cabane cochete. Cele mai multe sunt undeva intre: cabane confortabile cu dormitoare comune. Pernele si paturile sunt asigurate, dar trebuie sa-ti aduci asternutul. Baile sunt de obicei comune.

Rezervarile sunt necesare, mai ales in august, chiar daca legea italiana cere refugiilor sa acorde adapost turistilor, daca nu pot ajunge pe lumina la urmatorul refugiu.

Mancaruri copioase

Mancarea in refugii este la fel de variata ca si locatia lor. Desi felurile de mancare sunt in genul rustic la care va puteti astepta (salam, galuste, tocane consistente), calitatea este intotdeauna excelenta, ceea nu e de neglijat cand te gandesti ca proviziile sunt aduse de multe ori cu elicopterul. Mancarea va poate costa la fel de mult ca si cazarea pe o noapte, adica in jur de 20 de Euro.

Gustari si mese la pachet sunt disponibile, dar cei mai multi opteaza pentru o pauza de masa pe traseu, la o alta cabana. Servind deopotriva atat ca destinatii de drumetie, cat si ca tabere de baza pentru ascensiunile mai dificile, refugiile reunesc drumeti si cataratori cu povesti diverse, ce sunt impartasite in jurul focului, si prilejuiesc seri de neuitat.Notiţă: drumetii Italia, hiking Italia, trekking Italia, Dolomiti
Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Drumetii prin Muntii Dolomiti" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
FAQ | Folosirea portalului | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C | Documente oficiale
Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Termeni si conditii | design by: creyons