Drumul Vulturilor- Trasee in Tirol


Dintre toate tarile europene binecuvantate cu peisaje montane senzationale, Austria ramane favorita iubitorilor de drumetii. Poteci ce traverseaza crestele, sau serpuiesc pe firul vailor, toate sunt impecabil intretinute si eficient marcate.Exista o retea extinsa de cabane montane (Hütte in germana), primitoare si relativ ieftine. Iar din aprilie pana in octombrie toate centrele de informare turistica (si sunt multe...) distribuie harti, informatii si sfaturi ca si cum macar jumatate dintre clienti ar fi in cautarea traseului pentru drumetia ideala :). Ceea ce, in cazul regiunilor Vorarlberg si Tirol, nici nu e departe de adevar.

adlerweg-1.jpg

Intors in Tirol pentru o proiectata drumetie solo, m-am hotarat sa ma indrept spre nord pentru a incerca o portiune din faimosul Adlerweg (Drumul Vulturilor), traseul de 280 km ce strabate est-vest partea de nord a Tirolului. Ofera cele mai maiestuoase panorame la care ar putea spera un drumet, e nevoie doar de conditie fizica buna, simt al echilibrului si rezistenta la vertij.

adlerweg-2.jpg

Din valea Karwendel, o rezervatie naturala la 15 km nord de Innsbruck, m-am indreptat spre est pe valea Filztal, mergand usor si cu pauze de admirat privelistea. Priveliste care e absolut senzationala, kilometri intregi de creste zimtate si masive prapastioase, la poalele carora petece de zapada inca netopita acopera partial zone intinse de grohotis.

adlerweg-3.jpg

Poteca serpuieste de-a curmezisul pantelor pline de roci alunecoase si radacini ingropate ale masivului Kaltwasserkar. Puteam vedea in zare cabana Falkenhütte, obiectivul meu pentru acea zi, ce parea sa se apropie cu o incetineala chinuitoare. Am ajuns in sfarsit in platoul situat la aproape 2000 de metri altitudine pe care de afla cabana, sprijinita de giganticul perete cenusiu al varfului Laliderer Spitze. Supa cu galuste de branza si berea nefiltrata pareau ambrozie si nectar in sala plina de montaniarzi bine dispusi.

adlerweg-4.jpg

In zori, soarele scalda peretele vertical al Laliderer Spitze in culori orbitoare. Inainte de ora 8 eram deja asternut la drum, de-a lungul imenselor campuri de grohotis ce tiveau baza piscurilor ce se inaltau in jurul meu. Drumul Vulturilor se inalta spre o trecatoare strajuita de o formatiune ciudata, pentru a cobora apoi in valea Eng, ce rasuna de talangile vacilor. Un pahar de lapte proaspat la o ferma de pe drum m-a inviorat suficient, si curand am ajuns la Lamsenjochhütte, o alta cabana cuibarita sub un perete vanat de roca. O gustare rapida, si in juma’ de ceas eram iar pe drum, alunecand si patinand in zig-zag la vale spre capatul calatoriei in Pertisau, pe malurile lacului Achensee, 1000 de metri mai jos...

adlerweg-5.jpgNotiţă: turism Austria, Adlerweg, Achensee, drumetii
Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Drumul Vulturilor- Trasee in Tirol" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
FAQ | Folosirea portalului | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C | Documente oficiale
Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Termeni si conditii | design by: creyons