Muzeul masinilor de epoca din Kaprun

Majoritatea turistilor care viziteaza Kaprun se gandesc la intinderi nesfarsite de zapada si la partii de schi exceptionale, insa aceasta statiune din inima Alpilor ofera mult mai multe atractii nebanuite.Voi stiati ca aici, in Kaprun, se afla cel mai mare muzeu de masini de epoca din Europa? Sa vedem impreuna ce bijuterii pe 4 roti gazduieste acesta.

Muzeul se numeste Kristall Sporthotel, iar munca minutioasa de colectionare a exponatelor este in intregime datorata pasiunii proprietarului, dl. Votter. Acesta expune cu mandrie in holul hotelului sau prima masina din colectia personala, un BMW Isetta.

Hotelul gazduieste la subsol adevarate comori, masini de colectie vechi de 45-50 de ani. Inainte de a intra in “sanctuarul” care adaposteste exponatele, proprietarul ne invita la o veritabila calatorie in timp, fiind intampinati de un superb mobilier ce dateaza din anii ’50. 

/kaprun-vintage-car-museum.jpg

Proprietarul celor aproape 200 de exponate nepretuite a invatat de timpuriu sa construiasca, avand in vedere ca si-a realizat singur prima bicicleta din piese cumparate de la fier vechi. In acele vremuri inca nici nu visa ca va detine o masina, avand in vedere ca acestea erau rezervate pe atunci doar elitelor si persoanelor instarite.

Acum insa, de mai bine de un sfert de secol, este insufletit de pasiunea si dorinta de a arata generatiilor viitoare care au fost valorile si simbolurile importante ale trecutului.

In cadrul muzeului autoturismele Volkswagen sunt poate cele mai appreciate, avand in vedere faptul ca Ferdinand Porsche este inmormantat la mica distanta, la Zell am See.

Muzeul a fost deschis publicului larg in 1996, iar de atunci tinerele generatii pot admira aici o mica parte a istoriei automobilismului. De asemenea, ca urmare a deschiderii acestui muzeu, Kaprun a devenit un loc de intalnire pentru colectionarii de masini de epoca din toata lumea, indiferent de tipul acestora.

Iata asadar ca frumoasa statiune de schi cu partii impecabile are mai multe de oferit decat pare la prima vedere, adapostind si astfel de comori ascunse.Notiţă: Kaprun, Zell am See, Muzeu masini de epoca, Kristall Sporthotel
Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Muzeul masinilor de epoca din Kaprun" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
FAQ | Folosirea portalului | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C | Documente oficiale
Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Termeni si conditii | design by: creyons