Tirol - Drumetii de la o cabana la alta

Drumetiile prin Alpi ofera peisaje spectaculoase, fara cosmarul logistic si riscurile medicale pe care le presupun traseele de trekking prin Asia, spre exemplu. Trekkingul in Alpi fara ghid este relativ simplu, in Himalaya este practic imposibil.In timp ce ofertele comerciale de trekking in Alpi se axeaza in principal pe Elvetia (sudul cantonului Berna) si Franta (Chamonix Haute Route), noi credem ca Austria are mai multe de oferit decat destinatiile amintite. Comparativ vorbind, in Austria oamenii sunt mai prietenosi, preturile mai scazute, iar cabanele nu sunt atat de aglomerate pe timpul verii - un amanunt esential.

hiking-tyrol-hut.jpg


Varietatea optiunilor de trasee este coplesitoare. Multe cabane sunt accesibile in drumetii scurte (sub o zi), din creste unde se ajunge lejer cu telecabine sau skilifturi. Desi majoritatea cabanelor sunt la doar cateva ore de mers de cel mai apropiat drum, drumetiile prin Alpi cer o conditie fizica buna. Cele mai multe trasee se gasesc la altitudini de peste 2000 de metri, si de multe ori diferentele de nivel pana la destinatie pot atinge 800-1000 de metri.

Amatorii mai aventurosi de trekking vor dori sa testeze macar partial Weitwanderwege, un traseu de 1200 km ce traverseaza Austria de la un capat la altul. Nu toate sectiunile sunt potrivite pentru trekking, dar portiunea ce porneste din Innsbruck catre sud prin Stubai, Zillertal, si Gross Venediger reuneste trasee intradevar de neuitat.

Pe scurt, reteaua austriaca de cabane este remarcabila. Sunt peste 500 doar in Tirol, de la cabane de lux pana la cele dotate doar cu minimum necesar. Toate asigura saltele si paturi, iar mancare servesc majoritatea dintre ele. Preturile sunt rezonabile, iar comparativ cu cabanele elvetiene sau franceze, „hutte's” austriece sunt clar mai confortabile. Unele sunt de-a dreptul extravagante ca dotari, iar ospitalitatea austriaca este legendara. Totusi, pana si cele mai incapatoare cabane pot fi aglomerate in timpul weekendurilor de vara, in special in luna august.Notiţă: drumetii Austria, trekking Austria,
Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Tirol - Drumetii de la o cabana la alta" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
FAQ | Folosirea portalului | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C | Documente oficiale
Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Termeni si conditii | design by: creyons