Lacuri de scaldat in Tirol
Vineri, 20 Mai 2011 16:27

Autor gabzso

O baie de soare cu priveliste asupra muntilor, lacuri de munte racoritoare si parcuri acvatice pentru copii: aceasta este distractia la scaldat in Tirol.Achensee
Lacul Achensee este un lac natural, de origine glaciara, avand o suprafata de 719 hectare. Activitati: inot, surf, navigatie, vaslit, scufundari, pescuit; plimbari cu vaporul. Plaja pentru inot Nord si plaja pentru inot Schwarzenau, chioscuri, locuri de camping cu restaurant, inchiriere hidrobiciclete, cazare la toate categoriile disponibile.
Temperatura medie a apei: 19°C.

Blindsee
Un lac superb de munte pentru inot, ideal si pentru scufundari.
2 locuri de camping in Biberwier, restaurant Zugspitzblick la cca. 15 min distanta de lac; temperatura apei: pana la max. 23°C.

Schwarzsee in Kitzbuhel
O baie de soare cu priveliste asupra Wilden Kaiser - atat de frumoasa poate fi vacanta!
Idilicul lac (cca. 8 ha suprafata si 8 m adancime) se numara printre cele mai calde si mai frumoase lacuri pentru inot din Alpi. Datorita prezentei mlastinii, apa are puternice efecte curative. Lacul Schwarzsee este o zona recreationala, unde va puteti bucura si de activitati sportive: pescuit, barca cu vasle, iar plimbarile din jurul lacului sunt completate de programe ca inchirieri de barci cu motor si un parcurs de fitness.
Pentru un netulburat rasfat de vara pentru cei mici si cei mari va stau la dispozitie bazine pentru copii, tobogane, un turn pentru sarituri si posibilitatea de a inchiria umbrele de soare si sezlonguri.

Lacul de acumulare Durlaßboden (Gerlos)
Posibilitati de inot si inchiriere de sezlonguri la scoala de navigatie si surf la locul de ancorare, pajisti romantice pentru plaja (la care se ajunge pe jos in cca. 10 min) de-a lungul malului stang, loc de joaca pentru copii si loc pentru gratar; temperatura apei in iulie si august pana la 21°C ; accesul auto posibil pana la marginea barajului, de aici un drum cu asfalt si piatra merge pana la locul de ancorare - acces posibil si pentru scaunele cu rotile. inchirieri de barci cu vasle si hidrobiciclete, barci cu panze si placi de surf, restaurant Seestuberl direct la marginea barajului, hanul Finkau.

Lacul de inot Going
Dorinta aproape copilareasca de miscare gaseste teritoriu propice la Going, lacul pentru inot. Alimentat de izvoarele naturale de pe Wilder Kaiser, acest lac este considerat cel mai frumos lac natural pentru inot din Tirol. Transformat in parc de distractie, el ofera tobogane cu apa, tuneluri, pasaje, fantani arteziene, un parc de joaca pentru copii cu nava piratilor si locuri de joaca in nisip si jocuri de miscare.

Haldensee
Lacul Haldensee se remarca prin calitatea deosebita a apei. Pe malul vestic se gasesc piscinele in aer liber din valea Tannheimer cu un bazin incalzi de energia solara, un bazin pentru cei ce nu inoata, un tobogan imens si o pajiste imensa pentru plaja, direct pe malul lacului. Pe malul de est, in Haller, va puteti bucura de distractia la scaldat pe o plaja naturala. Barcile cu vasle si hidrobicicletele se pot inchiria direct de la cafeneaua de pe plaja Haldensee.

Krummsee, Reintaler See

Lacul pentru inot Krummsee este, impreuna cu lacul Reintaler, printre cele mai calde lacuri pentru inot din Tirol. La Krummsee exista urmatoarele facilitati: scari pentru un acces usor, WC, locuri de parcare in apropierea intrarii, pajisti pentru plaja bine intretinute, cu loc de joaca pentru copii, inchiriere hidrobiciclete, turn pentru sarituri, inchiriere sezlonguri si umbrele de soare. Bufet si han cu terasa la lac. Parcare mare; temperatura medie a apei: 22-23°C, vara pana la 25 °C.

Lacul de inot din padure Mieming

Lacul de inot din padure Mieming este cunoscut mai ales datorita locatiei sale speciale. Zilele toride ale verii sunt domolite putin datorita copacilor care ofera umbra lor. Un bazin pentru copii si un loc de joaca asigura momente de neuitat petrecute cu familia. Temperatura medie a apei: 23-24°C.

Natterer See
Lacul Natterer ofera fiecarui turist de vara o varietate foarte mare de activitati - in special sunt oferite o paleta larga de sporturi de apa. Un tobogan cu apa imens, inchiriere barci, jocuri cu apa, trambulina de apa si posibilitatea de a merge cu canoe, de a face surf si a naviga pentru a avea o zi perfecta pe malul lacului.
Temperatura medie a apei: 22-25°C.

Plansee
Plansee este al doilea cel mai mare lac al Tirolului si unul dintre cele mai curate, cu calitatea I a apei. Zona pentru inot, locuri de camping, inchiriere barci; temperatura medie a apei: 21°C.

Thiersee
Thiersee este unul dintre cele mai curate lacuri de inot din intreaga Austrie - cu a sa apa calda de pana la 24°C fiind in acelasi timp si unul dintre cele mai calde lacuri ale Tirolului. Zona de inot, cafenea pe plaja, chiosc, locuri de camping, inchiriere barci, teren de volei pe plaja, tenis de masa, turn de sarituri, Aqua-Jump!

Urisee

Lac natural pentru inot, cu apa potabila. Zona de inot, cafenea, chiosc, hotel-restaurant Urisee; temperatura medie a apei: 18-23°C.

Continut preluat de pe: OutdoorMania, http://outdoormania.ro