Trasee de vis in zona Zell am See - Kaprun
Vineri, 29 Martie 2013 11:24

Autor Gabi_Popa

Va prezentam azi doua din cele mai semete piscuri din regiune- Kitzsteinhorn cu peste trei mii de metri si „fratiorul” sau Schmittenhohe, de doua mii. In Zell am See gasim o larga varietate de trasee, de la scurte plimbari pe firul vailor, pana la excursii pe varfurile alpine.Zona Zell am See-Kaprun este o adevarata Mecca pentru iubitorii drumetiilor. Aerul e curat si proaspat, iarba de un verde luxuriant, iar panorama este ireal de frumoasa. 

zell-am-see-kaprun.jpg

Drumetii au de ales intre mai multe trasee catre cei doi giganti alpini, fiecare traseu fiind un adevarat „voiaj al decoperirilor” prin flora si fauna. Este de preferat sa aveti un ghid localnic alaturi, care sa va explice toate minunatiile intalnite, dar si sa va arate micile ocolisuri care merita facute. O drumetie care merita facuta: la urma urmei, padurile si pajistile isi releva secretele doar privirilor atente.

„Traseul Botanic” pe Schmittenhohe ofera o perspectiva profunda asupra taramului Mamei Natura. Galbenul viu al florilor de arnica, gentienele violete sau trandafirii zapezii, nu veti pierde nici un detaliu in timpul celor cinci ore de drumetie.

Puteti alege ca punct de pornire si statia din vale a ghetarului Kitzsteinhorn. Chiar si in iulie sau august, cele cinci ore ale traseului va vor conduce pana pe varfurile acoperite de zapada, unde crevase impresionante fisureaza gheata vesnica, iar privelistea iti taie rasuflarea.

Cei care prefera drumetiile mai putin obositoare pot opta pentru „Traseul Panorama” pe Schmittenhohe. Dureaza doar 30 de minute si poate fi strabatut de oricine, indiferent de varsta.

Daca va simtiti picioarele obosite, aveti la dispozitie 55 de skilifturi si telecabine, multe din ele operand si pe timpul verii, pentru a putea ajunge rapid si comod unde doriti. De pe crestele muntilor pana in adancul vailor veti intalni multe cabane traditionale, unde veti fi intampinat cu faimoasa ospitalitate austriaca, precum si cu delicioase mancaruri din regiune.Notes: drumetii Austria, Zell am See, Kaprun

Continut preluat de pe: OutdoorMania, http://outdoormania.ro