4 trasee pitoresti de bicicleta in Austria
Joi, 11 Aprilie 2013 15:8

Autor Gabi_Popa

Ciclismul prin Austria este un mod foarte placut de a cunoaste aceasta frumoasa tara. Ciclist de weekend sau impatimit al traseelor dificile, se gasesc rute din belsug si pentru toate gusturile. In materialul urmator am selectat patru trasee pentru pitorescul peisajului si pentru punctele lor de interes.Traseul Vorarlberg si lacul Constanta

Ciclistii vor experimenta diversitatea peisajului din Vorarlberg, cea mai vestica provincie a Austriei, pe traseul dintre Bludenz si Bregenz. Inconjurat de un decor montan maiestuos si amplasat intre cinci vai, orasul medieval Bludenz este punctul perfect de plecare in aceasta aventura alpina. Bludenz e usor accesibil si pe calea ferata, iar cel mai apropiat aeroport este in Zurich. Pe langa ciclism, mai puteti incerca drumetii, pescuit si - de ce nu - shopping. Nu ratati un tur al fabricii Suchard, unde se produce faimoasa ciocolata Milka (vaca mov, va amintiti? Z├ómbitor ). 

vorarlberg-trail.jpg

Traseul de biciclete urmareste cursul raului Ill pana in Feldkirch, cu centrul sau medieval si castelul Schattenburg. Urmand apoi spre nord cursul Rinului, ve-ti ajunge in cele din urma la Bregenz, faimos pentru festivalurile muzicale de vara, pe o scena plutitoare pe lacul Constanta. Aici se face legatura cu ruta ce inconjoara lacul, prin Germania si Elvetia- lacul fiind situat pe granita dintre Austria, Germania si Elvetia. Daca sunteti obositi, puteti scurta traseul luand un ferry-boat care sa va traverseze lacul, aducandu-va inapoi in Bregenz, pe malul sudic.

Distanta: aprox. 320 km, cu turul lacului inclus.
Caracteristici: Pista de biciclete asfaltata, sau drumuri cu trafic redus, in general teren plat.

Traseul Tauernradweg, de-a lungul raurilor Salzach si Saalach

Acesta ar putea fi unul din cele mai interesante trasee de bicicleta din Europa. Frumuseti naturale, cele mai mari cascade din Europa, un tur al orasului Salzburg, toate acestea se numara printre atractiile traseului.

Punctul de pornire este in micul sat Krimml, in mijlocul Parcului National Hohe Tauern. Cascadele impresionante si posibilitatile de drumetii din zona ar putea sa va amane plecarea, o zi in plus merita pe deplin. Traseul va conduce de-a lungul raului Salzach prin sate fermecatoare la Zell am See, statiune faimoasa de iarna si vara, deopotriva.

tauernradweg-trail.jpg

De aici, aveti doua optiuni pentru a ajunge la Salzburg: sa continuati pe cursul raului Salzach spre pesterile de gheata din Werfen si minele de sare din Hallein; sau sa alegeti ruta pe raul Saalach, vizitand locuri fermecatoare ca Maria Alm si Lofer, pe scurtatura bavareza spre Salzburg. De aici traseul va conduce spre nord prin Oberndorf pana la orasul german de granita Passau, de unde puteti opta sa continuati pe Traseul Dunarii pana la Viena.

Distanta: aprox. 330 km (175 din Krimml la Salzburg)
Pentru a ajunge in Krimml (punct pornire) puteti lua „mocanita”, un tren cu ecartament ingust din Zell am See.
Caracteristici: coborare usoara, cu cateva urcusuri minore, in general pe piste pavate, sau drumuri secundare cu trafic scazut. Cateva portiuni cu pietris, nu sunt recomandate „cursierele”.

Traseul lacurilor din Salzkammergut

Regiunea vestita in exploatari de sare, cu multe lacuri si decorul sau alpin, a devenit in ultimul timp una din cele mai populare destinatii in Austria. Acest traseu include nu mai putin de 13 lacuri, oferindu-va sansa pauzelor de innot, pescuit, navigatie sau drumetii. In definitiv, nu va grabeste nimeni, sunteti in concediu :). Traseul este circular, astfel ca puteti porni de oriunde.

Punctul „oficial” de pornire este Salzburg, de unde traseul  o ia spre sud-est, prin St. Gilgen pe lacul Wolfgang, catre St Wolfgang si Bad Ischl, locul favorit de vacanta al imparatului Franz Josef (vizitati neaparat fosta lui cabana de vanatoare).

salzkammergut-trail.jpg

Spre sud drumul va aduce in pitorescul orasel Hallstadt. Nu pierdeti ocazia unei plimbari pe lac, panorama e uluitoare. Mai puteti opri la pestera de gheata langa Obertraun, precum si la lacurile Traunsee, Attersee si Mondsee, unde va puteti dedica activitatilor nautice.

Distanta: aprox. 315 km, cu start si finis la Salzburg.
Caracteristici; in mare parte piste de bicicleta si drumuri secundare; pentru scurtele portiuni de drumuri cu trafic intens exista alternative (autobus, tren).

Traseul Dunarii, din Passau la Viena (sau Hainburg)

Cel mai important traseu de biciclete din Austria, aceasta ruta va prezinta impresionante mosteniri culturale. Pornirea se face din istoricul oras de frontiera Passau, apoi urmeaza cursul Dunarii pana in Viena. Pe traseu veti intalni orasul Linz, abatia baroca din St Florian, regiunea Wachau, faimoasa pentru podgoriile sale, precum si o multime de castele presarate pe cursul Dunarii.

danube_bike_trail.jpg

Nu ratati o vizita la abatia din Melk,cu panorama sa spectaculoasa asupra cursului Dunarii. Alte pauze recomandate ar fi la ruinele din Duernstein, unde Richard Inima-de Leu a fost capturat la intoarcerea din cruciade, si la Krems, orasul cu 1000 de ani de istorie.

Cei ce doresc, pot continua traseul si dupa Viena, pana in Hainburg in apropierea granitei cu Slovacia, unde e capatul pistei marcate pentru biciclete.

Distanta: aprox 310 km (pana la Hainburg)
Caracteristici: 90% piste de bicicleta fara trafic, de-a lungul Dunarii, practic plate sau in coborare usoara; cateva scurte reprize in rampa.Notes: ciclism Austria, vacante Austria, turism Austria

Continut preluat de pe: OutdoorMania, http://outdoormania.ro