Aranjarea bagajelor in rucsac pentru drumetii
Miercuri, 17 Aprilie 2013 12:43

Autor Gabi_Popa

Nu exista o modalitate valabila universal pentru impachetare. Depinde in principal de tipul de rucsac si de traseul ales. Ca principiu general, articolele usoare se pun la baza rucsacului, cele grele in partea superioara si aproape de corp. Totusi, daca traseul este accidentat sau mergeti prin zapada, este bine sa impachetati unele obiecte mai grele in partea inferioara, pentru a cobora centrul de greutate.Sacul de dormit. Majoritatea rucsacilor au un compartiment in partea inferioara destinat sacului. Daca este dotat si cu despartitor de compartimentul superior, folositi-l. Nu este bine ca sacul sa stea presat, umplutura se poate comprima, pierzandu-si astfel o parte din propietatile izolatoare.

backpack_contents.jpg

Hainele se pun in compartimentul urmator. Dar nu e rau sa aveti o haina mai calduroasa, caciula, haina de ploaie, intr-un buzunar exterior la indemana.

Cortul. Acesta e bine sa fie pus in compartimentul inferior, sub sacul de dormit. Astfel, nu sunteti nevoit sa scoateti toate hainele pentru a ajunge la cort, cu atat mai mult daca ploua :). Aceasta aranjare e convenabila si atunci cand strangeti un cort ud, asa nu va umezi restul lucrurilor. Asigurati-va ca atat husa cortului, cat si a sacul de dormit sunt impermeabile. Betele de cort pot fi legate strans pe exteriorul rucsacului.

backpacking-trip.jpg

Mancare, combustibil si ustensile de gatit. Combustibilul se depoziteaza in pozitie verticala si cat mai departe de alimente, pentru a nu avea surprize neplacute in cazul unei scurgeri. Multi folosesc compartimentele exterioare pentru asta. Unele ustensile pot avea muchii sau varfuri intepatoare, asezati-le astfel incat sa nu strapunga rucsacul.

Compartimente exterioare. Folositi-le pentru lucrurile de care aveti nevoie pe timpul zilei: haina de ploaie, o haina mai calduroasa, apa, o gustare, crema protectie solara, spray tantari, aparat foto.

Saltea izolatoare. Cei mai multi o leaga rulata pe exterior. Unele saltele de dimensiuni mai mici pot fi inghesuite intr-un compartiment interior, unde sunt mai bine protejate.Notes: camping, trekking, drumetii

Continut preluat de pe: OutdoorMania, http://outdoormania.ro