O cursa montana la 2000 de metri altitudine
Marti, 21 Mai 2013 15:44

Autor Gabi_Popa

O adevarata provocare pentru atleti, parcursul abrupt si epuizant intre Primaria Obertraun si Schönbergalm pe culmea Krippenstein va avea startul in 22 iunie 2013 in Obertraun, pe malul sudic al lacului Hallstatt.Sportivii pot alege intre intre doua probe cu lungimi diferite, prima avand o lungime de 4,6 km si o diferenta de nivel de 900 de metri si punct final Schönbergalm. A doua proba continua si dupa Schönbergalm pana pe cel mai inalt punct al crestei Krippenstein, avand o lungime de 8,8 km si o impresionanta diferenta de nivel de 1670 metri!

dachstein-krippenstein-1.jpg

Cursa alpina Dachstein-Krippenstein va urma fara exceptie trasee existente bine marcate, in principal de-a lungul traseului 662, care duce la o mica pestera, trecand pe langa impresionata panorama Däumelseelein. Oricum, datorita urcusului abrupt, e putin probabil ca sportivii vor avea timp sa admire privelistea masivului Dachstein:).

dachstein-krippenstein-4.jpg

Ceremonia de premiere va avea loc pe munte, la refugiul Krippenstein. Pe langa premiul in bani pentru castigator, toti finalistii se vor bucura de o experienta deosebita: coborarea pe timp de noapte inapoi in vale cu telecabina Krippenstein.

dachstein-krippenstein-3.jpg

Mai multe amanunte aiciNotes: turism Austria, cursa Dachstein-Krippenstein,

Continut preluat de pe: OutdoorMania, http://outdoormania.ro