Statiunea Thermenland Steiermark - Austria
  Thermenland Steiermark
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prietenRegiune:  Stiria


Facilitati statiune:
Diverse
Baruri/pub
Camping
Facilitati wellness
Muzee
Restaurante
Shopping
Supermarket
Taverne cu vin de sezon

Distanta de la granita: 546 km
Altitudine baza: 248 m
Altitudine varf: 400 m


Caracteristici statiune:
Activitati acvatice
Aquapark
Bai termale
Inot
Pescuit
Plimbari cu barca, hidrobiciclete si luntre
Activitati in aer
Zbor cu balonul cu aer cald
Activitati pe uscat
Activitati pe plaja
Bowling
Calarie
Cricket
Escalada / Alpinism
Fotografie peisagistica
Golf
Mountain Bike
Tenis
Trekking, Hiking, Mountaineering, Nordic Walking
Urmarirea rasaritului sau apusului de soare
Volei     Facilităţi de cazare în această staţiune


Descriere statiune

Thermenland Steiermark este o insorita statiune spa in sud-estul Stiriei bogata in resurse geotermale. Livezi si podgorii formeaza un cadru natural fermecator pentru petrecerea unei vacante relaxante si placute in aer liber.

Reteaua de traseele de drumetie este foarte dezvoltata in Hatzendorf datorita cadrului montan spectaculos. Traseul Celtic Baumkreisweg este una dintre cele mai populare trasee tematice, in cadrul caruia faceti cunostinta cu natura din jurul Lautenberg. Traseul ofera privelisti magnifice si panorama complexului spa. Recomandam si vizitarea hanul Malerwinkl situat pe creasta de deasupra Hatzendorf.

Ciclismul este prezent si in aceasta zona. In jurul Burgau sunt 10 trasee excelente de ciclism de diferite nivele de dificultate.

Excursii cu canoe conduse de ghizi profesionisti sunt organizate pe Feistritzwerke . Daca doriti sa incercati ceva mai relaxant puteti vizita unul dintre cele trei terenuri de golf din zona: Bad Waltersdorf, Loipersdorf Thermal, Bad Gleichenberg, integrate perfect intr-un peisaj de vis. Cu noul Steiermark Golf-Card va puteti bucura de multe beneficii.

Pescuitul se poate practica la iazul Fluck, care este un iaz supravegheat.

Centrul de agrement si sport Feldbacher ofera multe oportunitati de agrement: mai multe piscine, tobogan, piscina pentru copii, piscina interioara, sauna, baie de aburi, teren de fotbal, teren de volei, tenis de masa, zona de joaca pentru copii, restaurant.

Thermenpark Weidenbau se intinde pe o suprafata de 13 hectare si este foarte potrivit pentru o plimbare relaxanta. Copaci din specii locale, jardiniere si arbusti salbatici, un iaz idilic cu golfuri romantice si ziduri de piatra dau o atmosfera aproape mediteraneana parcului.

Fiind o regiune geotermala, principala atractie sunt baile termale. Ofertele de relaxare sunt nenumerate si foarte diversificate in fiecare centru de spa. La baile termale Parktherme din Bad Radkersburg veti gasi diferite piscine exterioare si interioare cu ape termale care au o temperatura de 30 - 36°C, bazin Kneipp, piscina pentru copii. Apele termale sunt bogate in minerale si asigura nu numai relaxare, ci si importante beneficii medicale. Puteti petrece timpul liber la spa-ul din Bad Gleichenberg care are o suprafata de 2500 mp, oferind distractie si relaxare in mai multe piscine cu apa termale, sauna finlandeza, sauna termica, baie de sare cu aburi, bazin Kneipp, solar, jacuzzi, zona de relaxare, terasa, restaurant.

Pe langa baile termale recomandam si plaja Burgau pentru o scalda relaxanta in zilele calduroase de vara. Este un iaz natural cu multe echipamente de joaca in apa si piscina pentru copii.

Cultura si istoria zonei este reflectata in arhitectura locala si in expozitiile muzeelor. La Muzeul Pfeilburg Furstenfeld este prezentata istoria orasului Furstenfeld. Aceasta cladire este cea mai veche din oras, unul dintre turnuri dateaza din secolul 12. Merita de vizitat si Muzeul de Medicina Naturala “Heilwurz & Zauberkraut”, aici puteti descoperi totul despre planetele naturale si despre puterea lor vindecatoare. In coltul de lectura puteti citi multe carti tehnice despre enigmele plantelor, ierburilor si condimentelor cu efect vindecator.

Iubitorii artei pot sa viziteze Laboratorul de aArta, atelierul de lucru Bad Blumauerstrasse. Muzeul militar din fostul arsenal din Bad Radkersburg functioneaza inca din 1998. Cladirea se dateaza din secolul 16-lea. Muzeul detine una dintre cele mai mari colectii de documente originale, obiecte istorice, fotografii si multe altele ce prezinta etnografia si istoria orasului si a zonei. Manastirea Surorilor Scolare - o fosta manastire franciscana - a fost fondata in anul 1642 de contele Jakob Khiesel, iar manastirea a fost construita in anul 1647. Manastirea era sfintita in 1905, iar astazi functioneaza ca o gradinita, scoala de muzica si scoala speciala. Un alt monument istoric este Bastionul Ungar din Furstenfeld care este simbolul calvarului orasului din perioada invaziei turcesti. O alta atractie este Piatra Metzen care se dateaza din secolul 15 si este o sculptura dintr-un singur bloc de piatra de bazalt.

Specialitatile locale se pot gusta la oricare restaurant, taverna sau pub . Deasemenea sunt recomandate si vinotecile rustice din zona. Produsele traditionale specifice zonei sunt semintele de dovleac Stirier, otetul nobil, brandy, gemul de casa, painea traditionala si ciocolata de casa.

Aceasta zona este perfecta pentru o vacanta relaxanta. Se spune ca aceste ape termale sunt sursa frumusetei, fortei si echilibrului interior. Pe langa relaxare, va puteti bucura si de activitati in aer liber intr-un cadru natural exceptional.
Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
FAQ | Folosirea portalului | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C | Documente oficiale
Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Termeni si conditii | design by: creyons