Trasee ciclo-turistice in Dolomiti di Brenta
Joi, 29 August 2013 15:53

Autor Gabi_Popa

Drumuri pavate sau forestiere si vechi drumuri pentru carute traverseaza in zig-zag valea Val Rendena, in Trentino Alto-Adige, cu o varietate de trasee gata sa multumeasca orice ciclist.26 de rute de mountain-bike serpuiesc de-a lungul vaii catre Madonna di Campiglio, trasee ca Ritorto, Vallesinella, cel catre refugiul Bedole in Val Genova, sau cel ce duce la lacurile din Cornisello.

di-brenta-5.jpg

Unul din cele mai populare trasee este Dolomiti di Brenta Bike, ce strabate peisajul splendid din jurul ramificatiei vestice a Dolomitilor, si care poate fi facut in mai multe etape, de-a lungul mai multor zile. E un circuit pentru ciclisti cu experienta, care-si doresc si un pic de aventura: masoara 171 km cu 7700 m in urcare.

di-brenta-3.jpg

Pentru familii si pentru cei ce prefera excursii mai putin obositoare, cel mai bun traseu este cel de aprox 20 km ce urmeaza cursul raului Sarca de-a lungul intregii vai Val Rendena, fara mari diferente de nivel.

di-brenta-4.jpg

Ruta serpuieste alene printre pajisti si pasuni, pe langa orasele ca Lavrè, Darè, Vigo si Pelugo, traverseaza un parau ce izvoraste din Valle di Borzago si o taie scurt prin Spiazzo si Mortaso, pentru a traversa din nou paraul catre Strembo. Continuand catre Pinzolo, drumul ocoleste Crosetta Park, trece pe sub drumul national si traverseaza Carisolo, apoi merge de-a lungul Val Genova pana langa cascada Nardis, de unde o ia pieptis spre San Antonio di Mavignola, cea mai abrupta portiune pana la Madonna di Campiglio.

di-brenta-2.jpg

Bineinteles, traseul este cu atat mai usor facut in sens invers Zâmbitor .Notes: turism Italia, mtb, ciclo-turism, Trentino-Alto Adige

Continut preluat de pe: OutdoorMania, http://outdoormania.ro