Tirol: Intoarcerea turmelor de la pasunile alpine
Duminica, 15 Septembrie 2013 10:21

Autor Gabi_Popa


Anual, cam 180.000 de vaci, oi, capre si cai isi petrec vara pe bogatele pasuni alpine din Tirol.Nu doar oamenii beneficiaza de „vacanta de vara”, ci si animalele din batatura. In fiecare primavara, animalele sunt incarcate in camioane (sau - dupa caz - urmeaza potecile  vechi de sute de ani) si duse pe manoasele pasuni ale Alpilor. Daca ar ramane in vai pe timpul verii, iarba pe pasuni ar creste prea mult, iar fermierii ar fi nevoiti sa cumpere nutret. Zilnic, o vaca paste aprox 100 metri patrati de pasune, pastrand astfel echilibrul ecologic natural, statornicit de-a lungul timpului.

tirol_almabtrieb_1.jpg

Catre sfarsitul verii, odata cu racirea vremii si primele semne ale toamnei, turmele se reintorc in vai. Acesta e un motiv de sarbatoare in Tirol, sarbatorit cu fast in fiecare an.

tirol_almabtrieb_2.jpg

Cu aceasta ocazie vitele sunt bogat impodobite cu ghirlanda de flori si clopotei, fiecare fermier dorind sa aiba cele mai aratoase turme. Festivaluri cu muzica si bunatati traditionale sunt organizate pretutindeni in vaile Alpilor, celebrand intoarcerea turmelor. Deseori, e si momentul tunsului pentru turmele de oi.

tirol_almabtrieb_3.jpg

Wildschonau, Kufstein, Zillertal si Alpbachtal sunt doar cateva din localitatile tiroleze unde weekendul urmator (21.09.2013) vor avea loc festivaluri traditionale.Notes: turism Austria, festival Tirol,

Continut preluat de pe: OutdoorMania, http://outdoormania.ro